• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube

O Saudi Arabia o le a fausia ni poloketi uʻamea fou e tolu

Ua fuafua Saudi Arabia e fausia ni galuega se tolu i totonu o le uʻamea faʻatasi ma le tuʻufaʻatasia o le 6.2 miliona tone.O le tau aofa'i o poloketi e fa'atatau i le $9.31 piliona.Bandar Kholayev, Saudi Minisita o Alamanuia ma Mineral Resources, na fai mai o se tasi o galuega faatino o se fale gaosi oloa tuufaatasia ma le gafatia faaletausaga o le 1.2 miliona tone.A mae'a loa, o le a lagolagoina le fauina o va'a, fa'avae suau'u ma fa'atanoa fale gaosi.
Bandar Al Khorayef, le minisita o alamanuia ma minerale a Saudi, na fai mai i le Aso Gafua e faapea o galuega faatino o le ai ai se tulaga tuufaatasi o le 6.2 miliona tone.
O se tasi o poloketi o le a tu'ufa'atasia le gaosiga o ipu uamea fa'atasi ma le malosi fa'aletausaga o le 1.2 miliona tone, o lo'o taula'i atu i le fausiaina o va'a, paipa suauu ma fa'avae, ma fa'atanoa suau'u tetele.
O le poloketi lona lua, lea o loʻo i ai nei i feutagaiga ma le aufaipisinisi faavaomalo, o le a avea ma se faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia faʻapipiʻiina i luga o le uʻamea faʻatasi ma le gafatia faaletausaga o le 4 miliona tone o uʻamea vevela, 1 miliona tone o uʻamea malulu ma 200,000 tone o apa uʻamea ma isi. oloa.
O le lavelave o loʻo fuafua e tautuaina le taʻavale, afifiina o meaʻai, mea faigaluega fale ma fale paipa vai, o le tala lea a le lala sooupu.
O le a fausia le fale lona tolu e gaosia ai poloka u'amea lapotopoto faatasi ai ma le gafatia faaletausaga o le 1m tone e lagolago ai paipa u'amea e le uelo i le gaosiga o suauu ma kesi.


Taimi meli: Oke-04-2022