• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube

Fa'aletonu tupe mama!O fale u'amea a Rusia na matua tipiina le gaosiga

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, o loʻo leiloa tupe a le au gaosi uʻamea a Rusia i maketi i fafo ma maketi i totonu.
O le au fai u'amea tetele uma a Rusia na fa'amauina fa'aletonu le lelei ia Iuni, ma o lo'o fa'aiti'itia malosi e le alamanuia le gaosiga o le u'amea a'o mafaufau fo'i e fa'aitiitia fuafuaga fa'afaigaluega.
O Severstal o le kamupani sili ona tele a Rusia e faatau atu uamea i le Iuni a Europa, ma o lana pisinisi ua afaina tele i faasalaga a papalagi.Andrei Leonov, o le Severstal faatonu ma le sui-peresitene o le Russian Steel Association, fai mai o le tupe faasili a le kamupani auina atu i fafo e leaga 46 pasene ia Iuni, faatusatusa i le 1 pasene i le maketi i totonu o le atunuu.I le masina o Me, fai mai Shevell, o ana oloa e auina atu i fafo e ono faaitiitia i le afa o le aofaʻi o le aofaʻi o le faʻatauga i le tausaga nei, mai le 71 pasene i le 2021, ina ua uma ona faʻatau atu le 1.9 miliona tone i le EU i le vaitaimi lava e tasi i le tausaga talu ai.
O isi kamupani o loʻo tauivi foi.O le MMK, ose fai u'amea e sapalai atu i le 90 pasene o ana oloa i le maketi i totonu o le atunu'u, o lo'o i ai le averesi o tupe mama e 5.9 pasene le lelei.A'o fa'aititia e le au fa'atau koale ma u'amea tau, e itiiti lava le avanoa e fa'atino ai.
Na taʻua e le Russian Steel Association i le vaiaso talu ai, o le gaosiga o uʻamea a le au fai uʻamea a Rusia na paʻu i le 20% i le 50% ia Iuni mai le tausaga na muamua atu, ae o le tau o le gaosiga na siitia i le 50%.O le gaosiga o uamea i Rusia na faʻaititia i le 1.4% Yoy i le 6.4 miliona tone ia Me 2022.
Ona o tulaga tau maketi o loʻo i ai nei, ua fautuaina e le Matagaluega o Alamanuia ma Fefaʻatauaʻiga a le Russian Federation e faʻamama le mamafa i luga o le uʻamea uʻamea e ala i le tipiina o lafoga ma aveese le lafoga o oloa i luga o le uʻamea vai ua faʻamaonia i le 2021 e avea o se fua e maua ai tupe sili atu.Peitai na faaalia e le Matagaluega o Tupe e lei sauni e aveese le lafoga o taumafa, ae e mafai ona toe fetuunai.
O loʻo faʻamoemoe le kamupani gaosi uʻamea NLMK e pa'ū le gaosiga o le uʻamea a Rusia i le 15 pasene, poʻo le 11m tone, i le faaiuga o le tausaga, faʻatasi ai ma le paʻu tele o loʻo faʻamoemoeina i le afa lona lua.


Taimi meli: Au-03-2022