• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube

O le u'amea na pa'u i le iva masina le maualuga: o u'amea sa tamo'e i le 80%.

Talu ai nei, o ituaiga lanu uliuli i le lumanaʻi na amatalia i se tulaga lautele, e aofia ai le tau o le lumanaʻi uamea o se tulaga maualuga.Fepuari 20 aso tapunia, uamea uʻamea konekarate autu i 917 yuan/ton, aso i luga 3.21%.
Ua malamalama talu mai le aso 14 o Fepuari, o le tau o le uʻamea i le lumanaʻi mai le 835 yuan/ton na tulaʻi uma ma gau ai le 900 yuan mark, 6 aso fefaʻatauaʻiga e sili atu i le 8%, o se maualuga fou e sili atu i le 9 masina.
O Qiu Yihong, o se tagata suʻesuʻe i Haitong Futures, na ia taʻu atu i le China Times: "O le uamea o le tagata sili ona lauiloa i le ogatotonu o Fepuari, ma na o ia lava i le vaega uliuli na ausia se maualuga fou ia Ianuari 30. O le mafuaaga mo O lenei taamilosaga o lumanaʻi e paʻu i se maualuga fou e le gata o le faʻamalosia o le toe faʻaleleia o manaʻoga i lalo o le talaaga o le faʻatupulaia o le macro, ae e fesoʻotaʻi foi ma le siʻitia o le tau o le lumanaʻi i fafo.
Fepuari 21 15 i le itula, ua tapunia le konekarate autu i le 919 yuan/ton.O le au suʻesuʻe a China Steel Futures Zhao Yi e talitonu o le taimi nei ua ulufale atu i le taimi o le faʻasesega o manaoga, lea e mafai ona tumau seia oʻo i le ogatotonu ma le faaiuga o Aperila, pe o le manaʻoga e mafai ona ausia faʻamoemoega, pe sili atu i faʻamoemoega, e le o iloa lava.
O lo'o fa'agaoioi u'amea i tau maualuga
Na siitia e le HSBC lana tala mo le tamaoaiga o le atunuu (GDP) a Saina i lenei tausaga i le 5.6 pasene mai le 5 pasene, na lipotia e le Hong Kong Economic Times ia Fepuari 17, fai mai o Saina ua toe tatalaina vave nai lo le mea na faamoemoeina ma o le a taʻitaʻia ai le manaoga mo auaunaga ma oloa. i se toe faaleleia.O le sili ona leaga o le faʻamaʻi ua maeʻa ma o le a le avea ma toso i le kuata muamua o le tamaoaiga, ae o le taumafaina ma le tele o tupe teu e mafai ona maua ai se faʻaopoopoga faaopoopo e faʻavavevave ai le toe faʻaleleia ma maua ai le tamaoaiga i le ala, o le tala lea a le HSBC.
O Saina, i le taimi nei, ua faamoemoe e tupu 5.7 pasene i lenei tausaga, ma avea ai ma afi autu o le tuputupu ae o le lalolagi, e tusa ai ma le KPMG.E tusa ai ma le National Bureau of Statistics, o le PMI gaosiga a Saina ia Ianuari 2023 o le 50.1%, i luga 3.1 pasene mai ia Tesema 2022. O le PMI e le o gaosiga o le 54.4%, i luga ole 12.8 pasene mai ia Tesema 2022. Fai mai le aufaipisinisi e ala i fuainumera fa'amaumauga a le ofisa, ua toe malosi le tamaoaiga.
"O le manatu autu o loʻo aʻafia ai le faiga uliuli i se taimi lata mai o le amataga lea o le manaʻoga i lalo.E tusa ai ma suʻesuʻega a le isi faʻalapotopotoga faʻapitoa, e oʻo mai ia Fepuari 14, 2023, na amata ona toe faʻaauau galuega faufale a le atunuʻu i le 76.5%, o le faʻaopoopoga o le masina i le masina e 38.1 pasene.Na taʻua e le tagata suʻesuʻe o le lumanaʻi a China Steel Zhao Yi i le tusitala o le Chinese Times.
E tusa ai ma faamaumauga, mai le aso 10 o Fepuari e oo atu i le aso 17 o Fepuari, e 79.54% le fua faatatau o galuega a fale gaosi uamea e 247 a le atunuu, ma siitia i le 1.12% i lea vaiaso ma lea vaiaso ae 9.96% i lea tausaga ma lea tausaga.O le fua faatatau o le fa'aogaina o le ogaumu fa'atosina e 85.75%, lea na si'itia i le 0.82% pe a fa'atusatusa i le masina talu ai ma le 10.31% pe a fa'atusatusa i le tausaga talu ai.O le fua faatatau o tupe mama a le fale uamea e 35.93%, i lalo 2.60% mai le masina talu ai ma le 45.02% mai le tausaga talu ai.O le averesi o le gaosiga o le u'amea u'amea i aso taitasi e 2,308,100 tone, o se siitaga o le 21,500 tone kuata-i-kuata ma le 278,800 tone i lea tausaga ma lea tausaga.O le averesi o le gaosiga o u'amea liusuavai i aso taitasi ua toe maua mai mo le ono vaiaso sosoo, i luga 4.54% talu mai le amataga o le tausaga.O le aofaʻi o fefaʻatauaiga o mea faufale a le atunuʻu na toe maua mai le 96,900 tone ia Fepuari 10 i le 20,100 tone ia Fepuari 20.
E tusa ai ma le saunoaga a Zhao Yi, mai faʻamatalaga o loʻo i luga, faʻatusatusa i le lua vaiaso muamua ina ua maeʻa le Spring Festival, o le fua faatatau o le toe amataina o pisinisi o atinaʻe i lalo ifo i le maeʻa ai o le Lantern Festival i le aso 15 o le masina muamua na faʻatupulaia tele.O mana'oga na amata fa'aosoina le vaega uliuli, na ta'ita'ia ai fo'i tau o le lumana'i i se tulaga maualuga.
Ae ui i lea, o nisi tagata fai mai e ui lava o le tau o le konekarate autu o le uʻamea i le lumanaʻi o loʻo faʻaauau pea ona siʻitia i lenei tausaga, o le aotelega o le faʻatinoga o lona tau ma le faʻaopoopoga o loʻo vaivai pea nai lo le Platts index, SGX ma le tau o le taulaga, e faʻaalia ai o le tau faʻatinoga. o lo'o mautu pea le maketi i le lumana'i a Saina pe a fa'atusatusa i le tau i fafo.I le taimi lava e tasi, o le lumanaʻi o le uʻamea i totonu o le atunuʻu e faʻaaogaina le faiga o le tuʻuina atu o le tino, ma o le faʻatonutonuina o tulaga lamatia e fai si faʻamalosi.E sili atu le sologa lelei ma le maopoopo o le maketi.I le tele o tulaga, o le lumanaʻi tau ma le faʻaopoopoga e maualalo ifo nai lo le Platts index ma faʻatau mai fafo.
Mo le u'amea skyrocketing, Dalian Exchange talu ai nei tu'uina atu se fa'aaliga lapatai tulaga lamatia maketi: talu ai nei, o le a'afiaga o le fa'agaioiga maketi o mea e sili atu le mautinoa, u'amea ma isi ituaiga o tau volatility;O fa'alapotopotoga uma o maketi e vala'aulia ina ia auai ma le fa'amaoni ma le tausisia, puipuia ma pulea tulaga lamatia, ma fa'amautinoa le sologa lelei o le fa'agaioiga o le maketi.O le fefaʻatauaʻiga o le a faʻaauau pea ona faʻamalosia le vaavaaiga i aso uma, suʻesuʻe ma le faʻamaonia ma faʻasalaina ituaiga uma o soliga, ma tausia le faʻatonuga o maketi.
Faatasi ai ma le si'itia o le tau o le uamea, e ono o'o atu le soona tautau o oloa i luga o uafu?O fa’afefea le tulaga o uta uamea i uafu?I le tali atu, na taʻu atu e Qiu Yihong i le China Times e faapea o oloa uamea i le Port 45 na siitia i le 141,107,200 tone i le faaiuga o le vaiaso talu ai, o se siitaga o le 1,004,400 tone i le vaiaso-i-vaiaso ma le faaitiitia o le 19,233,300 tone i lea tausaga ma lea tausaga. tausaga.O le numera o aso i lalo o le uafu o loʻo faʻaauau pea ona faʻavaivaia, ua paʻu i le tulaga maualalo i le vaitaimi lava e tasi.E tusa ai ma ituaiga minerale, o le fa'asoa o le 'oa lelei e matua'i i lalo ifo o le tulaga masani o le vaitaimi lava e tasi.O le vaiaso na te'a nei, na matua'i fa'atupula'ia ai le fa'aputuga o 'oa ma pellet ore.O le faʻasoa o le lump oa ma pellet ore sa i le maualuga o le vaitaimi lava e tasi, ma o le faʻasoa o le paʻu uʻamea sa mautu i le maualuga o le vaitaimi lava e tasi.
“Mai le fa’apogai mai, o le si’itaga tele i le vaiaso talu ai o lo’o sao mai e Ausetalia ma Pasila, e o’o mai i le tausaga nei o le tulaga sili lea ona manino le si’itia i luga o le oscillation, ae o lo’o i ai pea se va tele pe a fa’atusatusa i le tausaga talu ai, i le vaiaso talu ai a Ausetalia ma Brazilian mine. inventory basic stable performance, Ausetalia mine o loʻo i ai pea i le tulaga maualalo o le vaitaimi lava lea e tasi, inventory pressure e fai si mama, maualuga tulaga maualuga Brazilian mine inventory o loʻo tumau pea i le maualuga o le vaitaimi lava e tasi, ae e matua maualalo lava nai lo le vaitaimi tutusa o tausaga talu ai.” o le tala lea a Qiu Yihong.
Ua ulufale i le vaitaimi ole faaseseina ole manaoga
O le a le isi tau o le uamea?'Mai la matou vaaiga, e lua mea taua o le a aʻafia ai tau o le uʻamea i le lumanaʻi,' o le tala lea a Qiu Yihong i le China Times.'O le tasi o le toe fa'aleleia o mana'oga, ma le isi o tulafono faatonutonu.'Ole mana'oga ole u'amea ile tele e fa'alagolago lava ile fetuunaiga o tupe mama.O tupe faasili o 247 fale uamea ua si'itia mo le lima tausaga sa'o i lenei tausaga, toe maua mai i le 19.91 pasene i le maualuga o le 38.53 pasene, ae toe pau i tua i le 35.93 pasene i le vaiaso talu ai.
"O lenei pe a faatusatusa i le va i tausaga ua mavae e matua tele lava, o loʻo faʻaalia ai foi o le faagasologa o le toe faʻaleleia o tupe mama o loʻo tumu pea i nisi faʻalavelave faʻalavelave, o le toe faʻaleleia o le auala e faigata ona ausia i le po, ma mai le mill uʻamea faʻaulufale mai laʻu avanoa. aso o le tulaga maualalo o tala faasolopito, o tupe mama uʻamea o loʻo faʻafefe pea i luga o le pito o tupe mama ma gau, ma o loʻo aʻafia ai pea le paʻu o le toe faʻaleleia o uʻamea, o loʻo faʻagesegese pea le faʻaleleia o le pao."Fai mai Qiu Yihong.
Faʻamatalaga faʻaalia o le taimi nei 247 uʻamea uʻamea oloa faaulufale mai uʻamea oa inventory o 92.371 miliona tone, o le fua faatatau o le teuina ma le taumafaina o 32.67 aso, ae 64 uʻamea mill faaulufale mai le averesi aso na o le 18 aso, o loo i le vaitaimi talafaasolopito o le matua maualalo, maualalo. u'amea fa'ameamea fa'atau oloa ua avea ma fa'atuputelega sili ona tele i le mana'oga o le u'amea pe a mae'a le toe fa'afouina o le gaosiga.

Fai mai Qiu Yihong, mai le vaiaso talu ai e mafai foi ona faʻamaonia faʻamaumauga uʻamea ma faʻamaumauga.I le tasi itu, o le toe faʻaleleia atili o le gaosiga o le faagasologa umi o faʻailoga manino o le faʻalavelaveina, o le gaosiga o le rebar i le faagasologa umi e leʻi faʻatupulaia tele, ma o le toe faʻaleleia o le gaosiga o le rebar i le maeʻa ai o le Tautotogo o le tautotogo e fesoasoani tele i le toe amataina o le gaosiga. i se faagasologa puupuu.I le isi itu, o le faʻaputuina o le mamafa o uʻamea uʻamea o loʻo i luga o le tulaga maualuga, o le mea lea o le naunau e toe faʻaauau le gaosiga i se faagasologa umi o le a luʻitauina foi.E le gata i lea, o loʻo i ai pea se faʻaitiitiga i le tau o le uʻamea uʻamea, o le lelei o le tau o le faʻatinoga o le a avea foi ma se tapulaʻa i le manaʻoga mo le uʻamea uʻamea, o lea o le toe faʻaleleia o le uʻamea manaʻomia avanoa o loʻo faʻamoemoe pea e i lalo o le mamafa, o se vaega tele foi e aafia ai le tau i le lumanaʻi o uʻamea i le lumanaʻi.

O faʻamaumauga foʻi na faʻaalia ai i le vaiaso o Fepuari 16, o le 64 sinter na faitauina e Mysteel na maua le 18 aso na avanoa, e leʻi suia mai le vaiaso talu ai ma lalo 13 aso i lea tausaga ma lea tausaga."I se taimi puupuu ma le feololo, o loʻo faʻateleina le sapalai ma le manaʻoga mo le uamea.O le itu sapalai, o lo'o avea pea ma uta maina i fafo atu o le vaitau, ua fa'aalia le maualalo o le sapalai, o le lumana'i e mafai ona pikiina.I le itu mana'omia, o le tulaga o le gaosiga ma le toe amataina o galuega i lalo o atina'e pe a uma le Spring Festival e tumau pea e le suia.O le suʻega moni lava pe mafai e le mea moni ona ausia faʻamoemoega."Fai mai Qiu Yihong.

E taua le matauina o Zhao Yi na taʻu atu i le China Times o Ianuari o se vaitau vaivai mo le manaʻoga, ae o le uʻamea uʻamea ma mea maeʻa na tumau pea le malosi, lea o loʻo i tua atu o faʻamoemoega malosi pe a maeʻa le aso malolo o le Spring Festival.I le taimi nei, ua ulufale atu i le vaitaimi ole fa'asesega ole mana'oga, lea e mafai ona tumau se'ia o'o ile ogatotonu ile fa'ai'uga o Aperila.I le maeʻa ai o aso malolo toe faʻaauau le gaosiga ma galuega, e le o iloa lava pe o le manaʻoga ia Mati ma Aperila e mafai ona ausia pe sili atu nai lo le faʻamoemoe.

O le fetaui o le faʻamoemoe ma le mea moni o le a avea ma ki e faʻaosofia ai le filifili pisinisi uliuli i le lumanaʻi.Fai mai Zhao Yi, i le uʻamea tau lumanaʻi o loʻo aofia ai faʻamoemoega mafanafana, afai e te manaʻo e faʻaauau pea le agaʻi i luga, e manaʻomia se toe faʻaleleia atili o le terminal e faʻamaonia;A leai, o tau o le lumana'i uamea e feagai ma le mamafa.

“O tau o le lumana'i uamea e ono o'o i ni maualuga fou i se taimi pu'upu'u.Afai e te vaʻavaʻai i se taimi umi, e maualalo le tupe maua mai fale uʻamea, e leʻi suia le tulaga o pisinisi tau fale, o le lumanaʻi o uʻamea e leai ni tulaga e faʻaauau pea ona tulaʻi i lalo i le tulaga le mautonu.Fai mai Zhao Yi.


Taimi meli: Feb-22-2023