• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube

O lo'o fa'atupula'ia le mana'oga a Initia mo oloa a Saina

New Delhi: E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina atu e le Ofisa o Tiute a Saina i lenei masina, o le aofaʻi o oloa faʻaulufale mai a Initia mai Saina i le 2021 na oʻo i le maualuga fou o le $ 97.5 piliona, ma maua ai se vaega tele o fefaʻatauaiga a atunuu e lua e $ 125 piliona.O le taimi muamua foi lea na sili atu ai fefaʻatauaʻiga i le US $100 piliona.
E tusa ai ma le auʻiliʻiliga o faʻamaumauga a le Matagaluega o Pisinisi, 4,591 mea mai le 8,455 mea na faʻaulufale mai Saina na siitia le tau i le va o Ianuari ma Novema 2021.
Santosh Pai o le Inisetiute o Suesuega Saina i Initia, o le na suʻesuʻeina fuainumera, na faʻamaonia ai o oloa faaulufale mai o oloa pito i luga e 100 e tusa ma le $41 piliona i le tau, mai le $25 piliona i le 2020. sili atu i le $100 miliona, e aofia ai mea tau eletise, vailaʻau ma vaega taʻavale, ma o le tele o ia mea o loʻo faʻaalia le faʻateleina o oloa mai fafo.O nisi o oloa gaosi ma mea e le'i mae'a o lo'o aofia ai fo'i i le lisi o oloa e 100.
I le vaega muamua, o oloa faʻaulufale mai o fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia na siitia i le 147 pasene, komepiuta feaveaʻi ma komepiuta a le tagata lava ia 77 pasene, ma meafaigaluega mo togafitiga o le okesene e sili atu nai lo le fa, o le lipoti lea.O oloa e le'i mae'a, aemaise o vaila'au, na fa'aalia ai fo'i le fa'ate'ia o le fa'atupulaia.O le fa'aulufale mai o le acetic acid na sili atu i le valu taimi nai lo le taimi ua tuana'i.
Fai mai le lipoti, o le siitaga na mafua ona o le toe maua mai o manaoga i totonu o le atunuu mo oloa gaosi a Saina ma le toe faaleleia o fale gaosi oloa.O le faʻatupulaia o oloa faʻatau atu a Initia i le lalolagi ua faʻateleina ai lona manaʻoga mo le tele o oloa faʻatauvaʻa taua, aʻo faʻalavelave faʻalavelave sapalai i isi nofoaga ua mafua ai le faʻateleina o faʻatau mai Saina i se taimi pupuu.
E ui o Initia o loʻo faʻatau oloa gaosi e pei o mea tau eletise mai Saina i se fua e le masani ai mo lana lava maketi, e faʻalagolago foi ia Saina mo le tele o oloa vaeluaga, o le tele o ia mea e le mafai ona maua i se isi mea ma e le lava le gaosiga o Initia i le fale e faʻafetaui ai manaoga. , o le tala lea a le lipoti.


Taimi meli: Mati-16-2022