• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube

Ua popole le au fai uamea a Initia i le leiloa o maketi faavaomalo

I le aso 27 o Me, na faalauiloa ai e le Minisita o Tupe Nirmala Sitharaman i luga o faasalalauga faaagafesootai ua filifili le atunuu e faia se faasologa o suiga i le faatulagaga o lafoga mo oloa autu, e amata ia Me 22, lipoti a le aufaasālalau lautele.
E le gata i lea o le faʻaititia o tau mai fafo o le koale ma le koko mai le 2.5 pasene ma le 5 pasene i le 0 pasene, o le gaioiga a Initia e faʻateleina le tau o oloa auina atu i fafo o oloa uʻamea o loʻo tosina mai ai foi.
Va'aiga fa'apitoa, Initia i le lautele i luga ole 600 mm ta'avale vevela, ta'avale malulu ma fa'apalapala laupapa lola o le fa'atupuina o le 15% fa'atau fa'atau atu (muamua leai se tau), u'amea, pellets, u'amea puaa, pa uaea ma nisi ituaiga o u'amea u'amea tau auina atu i fafo foi. e eseese tikeri siitaga, e aofia ai uʻamea uʻamea ma concentrate oloa auina atu i fafo e 30% (naʻo le faʻaoga i uʻamea mea e sili atu nai lo le 58% o le poloka), Fetuunai i le 50% (mo vaega uma).
Fai mai Sitharaman, o suiga o tau mo meafaitino mata uamea ma tagata vaeluagalemu o le a faaitiitia ai tau o fale gaosi oloa ma tau o oloa mulimuli e tetee atu ai i le maualuga o le tau o le atunuu.
E foliga mai e le faamalieina le aufaipisinisi uamea i le lotoifale i lenei faateia faafuasei.
O le Jindal Steel and Power (JSPL), o le kamupani lona lima sili ona tele a Initia, e ono faamalosia e faalēaogā poloaiga i tagata faatau Europa ma mafatia ai i tupe leiloa pe a maeʻa se faaiuga i le po e tuʻuina atu tiute faʻatau atu i oloa uamea, o le tala lea a le pule sili VR Sharma i le aufaasālalau.
O le JSPL o loʻo i ai le faʻatau atu i fafo e tusa ma le 2 miliona tone mo Europa, o le tala lea a Sharma."Sa tatau ona latou tuʻuina mai ia i matou le itiiti ifo i le 2-3 masina, matou te leʻi iloa o le ai ai se faiga faʻavae tele.O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le force majeure ma e leai se mea sese na faia e tagata faʻatau mai fafo ma e le tatau ona faia faʻapea.
Fai mai Sharma, o le faaiuga a le malo e ono siitia ai tau o pisinisi i le sili atu i le $300 miliona.“O lo’o matua’i maualuga lava le tau o le koale ma e tusa lava pe aveese tiute mai fafo, e le lava lea e totogi ai le a’afiaga o tiute fa’atau atu i le kamupani uamea.”
O le Indian Iron and Steel Association (ISA), o se vaega o tagata fai uʻamea, na taʻua i se faʻamatalaga e faʻapea, o Initia ua faʻateleina ana oloa faʻatau atu i fafo i le lua tausaga talu ai ma e foliga mai o le a tele atu le sao o le sapalai o le lalolagi.Ae atonu o le a leiloa e Initia avanoa e auina atu i fafo ma o le a alu foi le faasoa i isi atunuu.


Taimi meli: Me-27-2022