• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube

O oloa auina atu i fafo a Saina ua faamoemoe e paʻu i lalo ile Q2

O le faʻatupulaia o oloa faʻatau atu a Saina o loʻo faʻamoemoe e paʻu i lalo i le kuata lona lua o lenei tausaga, e tusa ai ma le China Economic and Financial Outlook Report na tuʻuina mai e le Research Institute of the Bank of China."A tu'ufa'atasia, o le fa'aitiitia o oloa fa'atau atu a Saina e fa'amoemoe e fa'aitiitia i le 4 pasene i le kuata lona lua."“O le tala lea.
E tusa ai ma le lipoti, o le a tumau pea ona vaivai le tuputupu aʻe o oloa auina atu i fafo i Saina i le 2023 ona o le faʻaauau pea o le faʻaleleia o tulaga faʻapolokiki ma le tamaoaiga faʻavaomalo, faʻaletonu manaoga i fafo, faʻavaivaia le tau lagolago ma le maualuga maualuga i le 2022. O oloa faʻatau atu a Saina na paʻu i le 6.8 pasene i le va o tala. Ianuari ma Fepuari mai le tausaga na muamua atu.
Mai le va'aiga a pa'aga tau fefa'ataua'iga, ua fa'atupula'ia le tulaga o le fa'aeseesega i fefa'ataua'iga i fafo a Saina.Mai ia Ianuari ia Fepuari 2023, o oloa auina atu i fafo a Saina i le Iunaite Setete na faaauau pea ona tuputupu ae le lelei, i lalo 21.8% i lea tausaga ma lea tausaga, o le 2.3 pasene e sili atu nai lo ia Tesema 2022. O oloa auina atu i fafo i Europa ma Iapani na paʻu teisi, ae o le tuputupu aʻe fua. e le'i suia lava le tulaga lelei, i le faasologa -12.2% ma le -1.3%.O oloa auina atu i fafo i ASEAN na faʻatupulaia vave, faʻavaveina le 1.5 pasene i tausaga taʻitasi i le 9% mai ia Tesema 2022.
Mai le vaaiga o le fausaga o oloa, o le tele o oloa auina atu i fafo ma taavale ua maualuga, ae o loo faaauau pea ona pa'u le auina atu i fafo o oloa e tele tagata faigaluega.Mai Ianuari ia Fepuari 2023, o oloa auina atu i fafo o oloa suauu mama ma oloa uamea na siitia i le 101.8% ma le 27.5%, i le faasologa.O le fua faatatau o le tuputupu aʻe o taavale ma taʻavale ma vaega taʻavale e 65.2% ma le 4%, i le faasologa.O le numera o taavale e auina atu i fafo (370,000 iunite) na ausia se faamaumauga maualuga, i luga 68.2 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, e tusa ma le 60.3 pasene i le faatupulaia o tau o taavale i fafo.
E tusa ai ma le lipoti, o le auina atu i fafo o meaafale, meataalo, palasitika, seevae ma lavalava oloa o loʻo faʻaauau pea ona paʻu, ona o tamaoaiga tau atinaʻe i Europa ma le Iunaite Setete o loʻo i ai le vaivai o tagata faʻatau oloa manaʻomia, e leʻi maeʻa le taamilosaga a le kamupani, ma o atunuʻu o loʻo gaosia. ona ua ave e Vietnam, Mekisiko ma Initia se vaega o oloa auina atu i fafo a Saina i vaega o tagata faigaluega.Na latou paʻu i lalo i le 17.2%, 10.1%, 9.7%, 11.6% ma le 14.7%, lea e 2.6, 0.7, 7, 13.8 ma 4.4 pasene sili atu nai lo Tesema 2022.
Ae o le faʻatupulaia o oloa faʻatau atu a Saina na sili atu nai lo faʻamoemoega maketi, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaititia i le 3.1 pasene mai ia Tesema 2022. E tusa ai ma le lipoti, o mafuaʻaga autu mo le tulaga o loʻo i luga e pei ona taua i lalo:
Muamua, o manaoga faavaomalo e sili atu nai lo le mea na faʻamoemoeina.Aʻo tumau pea le US ISM manufacturing PMI i le teritori faʻaititia ia Fepuari, na siitia le 0.3 pasene mai Ianuari i le 47.7 pasene, o le faʻaleleia muamua i le ono masina.Na faʻaleleia atili le talitonuina o tagata faʻatau i Europa ma Iapani.Mai le fua faatatau o uta, talu mai le ogatotonu o Fepuari, Baltic dry bulk index (BDI), gataifale container shipping rate index (TDOI) na amata i lalo.Lona lua, o le toe amataina o aso malolo o galuega ma gaosiga i Saina na faatelevaveina, poloka poloka i totonu o fale gaosi oloa ma sapalai sapalai na faʻamamaina, ma o le backlog of orders i le taimi o le tumutumu o le faʻamaʻi na faʻamatuʻuina atoa, ma maua ai se faʻamalosia faapitoa e auina atu i fafo. tuputupu a'e.Tolu, o faiga fou o fefa'ataua'iga i fafo ua avea ma malosiaga taua mo le fa'atupulaia o oloa i fafo.O le faʻailoga e-pisinisi i luga o tuaoi i le kuata muamua o le 2023 na maualuga atu nai lo lena i le vaitaimi lava e tasi o le 2022, ma o le pisinisi pisinisi a Zhejiang, Shandong, Shenzhen ma isi itulagi taʻutaʻua i le atinaʻeina o fefaʻatauaʻiga fou mai fafo e masani lava ona i ai se fai si maualuga le tuputupu ae o lea tausaga ma lea tausaga.Faatasi ai ma i latou, o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo o fefaʻatauaiga i luga o tuaoi i Zhejiang mai ia Ianuari ia Fepuari na siitia i le 73.2% i lea tausaga ma lea tausaga.
E talitonu le lipoti o le faʻatupulaia o oloa faʻatau atu a Saina o loʻo faʻamoemoe e paʻu i lalo i le kuata lona lua, o avanoa faʻavae e tatau ona gauai i ai.Mai le toso i lalo, o lo'o iai le le mautonu o manaoga ole toe faaleleia.O loʻo tumau pea le maualuga o le tau o le lalolagi ma e iai le avanoa maualuga o le tamaoaiga i Europa ma le Iunaite Setete o le a siitia tului i "laasaga pepe" i le afa muamua o le 2023, faʻaitiitia ai manaoga faavaomalo.O le taamilosaga o le faʻaumatiaina o atunuʻu tetele atiaʻe e leʻi maeʻa, ma o le faʻatauga-faʻatau fua o le tele o oloa i le Iunaite Setete o loʻo i ai pea i se maualuga maualuga e sili atu i le 1.5, e leai se faʻaleleia atili pe a faʻatusatusa i le faaiuga o le 2022. vaitaimi o le 2022, sa maualuga le tulaga tau fefaatauaiga a Saina, faatasi ai ma le fua faatatau o le tuputupu aʻe o le tausaga i le tausaga o le 16.3% ia Me ma le 17.1% ia Iuni.O le taunuuga, na siitia ai oloa auina atu i fafo i le 12.4 pasene i le kuata lona lua.


Taimi meli: Apr-03-2023