• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube

O fefa'ataua'iga i le va o Saina ma Europa e sili atu i le 1.6 miliona tala Amerika i le minute

Fefa'ataua'iga i le va o Saina ma le Iuni a Europa na o'o atu i le $847.3 piliona i le 2022, i luga 2.4 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, o lona uiga o fefa'ataua'iga i le va o itu e lua na sili atu i le $1.6 miliona i le minute, o le saunoaga lea a le Sui Minisita o Pisinisi Li Fei i le Aso Lua.
Na taʻua e Li Fei i se fonotaga a le au tusitala na faia e le State Council Information Office i le aso lava e tasi e faapea, i lalo o le taʻitaʻiga a ulu o le malo o le malo, o Saina-Eu o le tamaoaiga ma fefaʻatauaʻiga felagolagomai ua manumalo i faigata eseese ma ausia taunuuga manuia i tausaga talu ai nei, faʻamalosia malosi. le atinaeina o le tamaoaiga o itu e lua.
O fefa'ataua'iga a le isi itu na ausia se fa'amaumauga maualuga.O Saina ma le EU o le tasi lea o paaga sili lona lua o fefaʻatauaʻiga, ma ua faʻaleleia atili a latou fefaʻatauaʻiga.Fefa'ataua'iga i oloa lanu meamata e pei o ma'a lithium, ta'avale malosi fou ma fa'aoga photovoltaic ua fa'atupulaia vave.
Ua fa'alauteleina tupe fa'afaigaluega e lua-auala.E oo atu i le faaiuga o le 2022, ua sili atu i le 230 piliona tala Amerika a Saina-Eu.I le 2022, o tupe faʻafaigaluega a Europa i Saina na oʻo atu i le US $ 12.1 piliona, i luga ole 70 pasene i lea tausaga ma lea tausaga.O lo'o fa'aauau pea ona avea le vaega o ta'avale ma nofoaga sili ona tele.I le vaitaimi lava lea e tasi, o tupe fa'afaigaluega a Saina i Europa na o'o atu i le 11.1 piliona tala Amerika, i luga ole 21 pasene i lea tausaga ma lea tausaga.O le fa'afaigaluegaina fou sa tele lava i le malosi fou, ta'avale, masini ma masini.
O lo'o fa'aauau pea ona fa'alauteleina vaega o lo'o galulue fa'atasi.O itu e lua ua maeʻa le lolomiina o le vaega lona lua o le lisi o le Maliega i luga o Faʻailoga Faʻafanua, faʻaopoopo 350 oloa iloga mo le fefaʻatauaʻiga ma le puipuiga faʻatasi.O Saina ma le EU na taulamua i le atinaʻeina ma le faʻafouina o le Common Catalog of Sustainable Finance.China Construction Bank ma Deutsche Bank ua tuʻuina atu faʻamaumauga lanu meamata.
O pisinisi e fiafia i le galulue faatasi.Talu ai nei, o ofisa sinia o le tele o kamupani Europa na o mai i Saina e faʻalauiloa e le tagata lava ia galuega faʻatasi ma Saina, e faʻaalia ai lo latou talitonuga mausali i le teufaafaigaluegaina o tupe i Saina.O kamupani Europa ua latou faia se sao malosi i faaaliga taua na talimalo ai Saina, e pei o le International Trade Expo, le Consumer Goods Expo ma le Services Trade Expo.Farani ua faʻamaonia e avea ma malo faʻaaloalogia mo le 2024 Services Trade Expo ma le International Trade Expo.
O le tausaga nei e fa'amanatu ai le 20 tausaga o le faiga fa'apa'aga fa'apitoa a Saina-Eu.Na faaalia e Li Fei lona sauni e galulue faatasi ma le EU e faatino se faasologa o maliega taua na ausia e taitai o itu e lua, mautu le sootaga o le tamaoaiga ma fefaatauaiga a Saina-Eu mai se maualuga maualuga, faamalosia le felagolagomai ma faasoa atu le tele o avanoa tau atinae o Saina-style. fa'aonaponei.
I le agai i luma, o itu e lua o le a faʻalolotoina le galulue faʻatasi i le numera ma le malosi fou, faʻatasi faʻatasi tulafono faʻavae faiga faʻatauvaʻa faʻatasi ma le WTO i lona autu, puipuia le saogalemu ma le mautu o le lalolagi o alamanuia filifili ma sapalai filifili, ma saofagā faʻatasi i tuputupu ae o le tamaoaiga o le lalolagi.


Taimi meli: Me-09-2023