• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube

O lo'o fa'amoemoe le Ofisa o Malosiaga Fa'ava-o-malo e toe fo'i le mana'oga o le koale i fa'amaumauga maualuga i lenei tausaga

Ole manaoga ole koale ole lalolagi ua faamoemoe e toe foi ile tulaga maualuga ile tausaga nei, ole tala lea a le International Energy Agency i Paris ile Aso Tofi.
O le faʻaaogaina o le koale i le lalolagi o le a faʻatupulaʻia laʻititi i le 2022 ma e faʻamoemoe e toe foʻi i tulaga faʻamaumauga i le toeitiiti atoa le sefulu tausaga talu ai, o le tala lea a le IEA i lana lipoti o le Maketi Koale ia Iulai.
E tusa ma le 6% le aofaʻi o le koale i le lalolagi i le tausaga talu ai, ma e faʻatatau i tulaga tau tamaoaiga ma maketi o loʻo i ai nei, o loʻo faʻamoemoe le IEA e toe siitia le isi 0.7% i lenei tausaga i le 8 piliona tone, e fetaui ma faʻamaumauga faʻaletausaga na faʻamauina i le 2013. fa'aopoopo i le tausaga a sau e fa'amaumau maualuga.
O loo ta'ua i le lipoti ni mafuaaga autu se tolu: muamua, o loo tumau pea le koale o se suauu autu mo le gaosiga o le eletise ma le tele o faiga tau alamanuia;Lona lua, o le siisii ​​o tau o le kesi faalenatura ua mafua ai ona sui nisi o atunuu o lo o taumafaina le suauu i le koale;Lona tolu, o le televave o le tamaoaiga o Initia ua siitia ai le manaoga o le atunuu mo le koale. Ae maise lava ina ua maeʻa le vevesi i le va o Rusia ma Iukureini, ona o le faʻateleina o faʻasalaga i Sisifo i luga o Rusia, o le malosi o Rusia ua faʻaumatia e nisi o atunuu.A'o fa'amalosi le sapalai o le malosi, o lo'o fa'atupula'ia fo'i le malosi o le lalolagi mo le koale ma le kesi ma o lo'o taumafai malosi afi e fa'aputu ai suau'u.
E le gata i lea, o le galu vevela talu ai nei i le tele o nofoaga ua faʻateleina ai le vevesi o le eletise i atunuu eseese.O loʻo faʻamoemoeina e le IEA le manaʻoga o le koale i Initia ma le Iuni a Europa e siitia i le 7 pasene i lenei tausaga.
Ae ui i lea, na maitauina e le lala sooupu o le lumanaʻi o le koale e tumau pea le le mautonu, ona o lona faʻaaogaina e mafai ona faʻateleina ai le faʻafitauli o le tau, ma o le "decanting" ua avea ma sini maualuga carbon neutral a atunuu i le tulaga o le lalolagi e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina.


Taimi meli: Aukuso-12-2022