• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube

O le BDI index na paʻu i le 20-masina maualalo!E faigata tele le maketi va'ava'a i le kuata lona fa o le vaitau maualuga

O le BDI index na paʻu i lalo i le 20 masina talu ai, na toso i lalo e le pa'ū mataʻutia o fua o le vaʻa Capesize, o le maketi faʻamago tele i le isi kuata lona fa atonu o se vaitau vaivai.

O le Baltic Dry Index (BDI) na paʻu i le 41 points i le 1,279 i le aso 19 o Aokuso, i lalo 3.1% i le aso, na paʻu i lona tulaga maualalo talu mai Tesema 2020. I vaiaso ua tuanaʻi, ona o le manaʻoga o Saina, faʻatasi ai ma le vevela o le tau o le sana Farani. fua, o le tele o gafatia e faigata ona eliina, e le lava le faʻaopoopoga o pallet koale, ma isi oloa manaʻomia vaivaiga, faʻailoga BDI na faaiʻu Aukuso 16 fa aso fefaʻatauaʻiga faʻasolosolo i lalo, e ui ina toe faʻaleleia teisi i le aso o Aukuso 17, ae toe paʻu i le lua aso mulimuli ane. .

Faatasi ai ma i latou, o le maketi o le vaʻa Capesize e aʻafia i le maualalo o le gaioiga o auala mamao maina, o le felauaiga o loʻo faʻaauau pea ona faʻavaivaia, ma o le tau o tagata faʻailoga e iloagofie, lea e faʻateleina ai le mamafa o le tau o uta o vaʻa Capesize o loʻo felauaiga uʻamea.

O le Baltic Capesize bulk carrier Index na pa'ū 216 points i le 867 i le aso Aokuso 18th, pa'ū i lalo ole 1,000 mo le taimi muamua talu mai le tuai o Ianuari, poʻo le 20 pasene i le aso;Na pa'u i lalo le isi 111 'ai, po'o le 12.8%, i le 756 i le aso 19 o Aukuso. O le pa'u i vaiaso ta'i 42.5% o le sili lea i le valu masina, ma o tupe maua a Capesize na pa'u i le $ 921 i le $ 6,267, i lalo ifo o le tau o le $ 15,000.

I le maketi o Panamax ma ultramax, e ui o le manaoga o le koale mai Initonesia i Saina ua faʻatupulaʻia laʻititi, o le faʻateleina o le koale faʻaulufale mai e tumau pea ona faʻatapulaʻaina ona o le mautu o le sapalai i totonu o Saina;O auala o saito, e ui ina tele su'esu'ega, o lo'o tumau pea ma o lo'o fa'aletonu pea le maketi a le Pasefika, ma mafua ai le fefiloi o tau mo Panamax ma va'a mama-mama e tele lava ina felauaiga koale ma saito.

O le Baltic Panamax Bulk Carrier Index (BPI) na paʻu i le 61 points, poʻo le 3.5%, i le 1,688 i le aso 19 o Aukuso, ma agaʻi atu i le paʻu i vaiaso taʻitasi o le 11.5%, o le sili lea i le masina, ona o tupe maua i aso uma na paʻu i le $ 550 i le 15,188.O le Baltic BSI na siitia i le 37 points i le 1,735, na tulaʻi mo le ono saʻo sauniga ma faʻailogaina lona vaiaso sili ona lelei i le lima masina.

Talu mai Me i lenei tausaga, o le BDI index ua paʻu i lalo.Faaalia e ni isi o le au fai vaa, e tele lava ina aafia i le manaoga lautele o Saina, aemaise o le faaitiitia o tupe teufaafaigaluega a Saina ona o le salalau atu o fale e lei mae‘a.E tusa ai ma faʻafitauli tau eletise talu ai nei i Saina, o le aʻafiaga i luga o le uʻamea e itiiti ifo, naʻo mea e le tuusao.

Goldman Sachs na fuafua e faapea o le sapalai o uʻamea i le afa lona lua o le tausaga e mafai ona sili atu le sapalai e 67 miliona tone, toe suia ai le le lava i le afa muamua o le tausaga, ma faʻaititia ai lona tau faʻatatau mo uʻamea i le isi ono masina i le $85. mai le $110.

Ona o le kuata lona fa e masani lava o le vaitau maualuga mo uta uʻamea, o loʻo faʻamoemoeina e le Yumin Shipping le manaʻoga mo vaʻa Capesize e vaivai i le vaitau maualuga, ma o le lisi o aso taʻitasi e mafai ona toe foʻi muamua i le maualuga o le tau.O lo’o fa’aauau pea ona silasila toto’a i ai, peita’i o lo’o fa’ailoa mai o le a faigata ona toe fa’ataunu’u le maualuga o le totogi o le aso i le $60,000 i le $70,000 i le vaitau maualuga o le tausaga na te’a nei.

Mo le maketi vaʻa laʻititi ma feololo, e talitonu le Huiyang Shipping o le faʻapogai o vaʻa laiti ma feololo e matua eseese lava, ma o le felauaiga o mea tetele o le koale, fatu, ituaiga uma o minerale ma sima.E tusa lava pe i ai se faʻaoso i lalo, e le o iloagofie le paʻu.Peita’i, e le’o manino le tulaga maualuga o le vaitau o va’a laiti ma feololo i le kuata lona tolu o lenei tausaga, ona o le suiga o se vaega o va’a tetele, ma ua fa’aitiitia fo’i le aofa’i o oloa i le maketi, ae ua o lo'o i luga atu pea o le tau.

Ae ui i lea, o le tele o maketi e leai se tala lelei.Na amata ona taofia e atunuu Europa ma Amerika le faaulufaleina mai o le koale a Rusia ia Aukuso ma e tatau ona faaulufale mai le koale mai atunuu mamao, e fesoasoani e lagolago ai le tele o manaoga.

E le gata i lea, o le auʻiliʻiliga o pisinisi na fai mai i le 2023, o tulafono fou e lua o le puipuiga o le siosiomaga o le a faʻaaogaina i luga o le maketi e oʻo atu i le 80% o vaʻa, faʻateleina le faʻavavevaveina o le faʻaumatiaina o le gafatia o felauaiga tuai, ae o le tele o feʻaveaʻi o loʻo i ai i luga o le lima. e maualalo le tala faasolopito, o poloaiga o lo'o i ai nei e na'o le 6.57% o le va'a o lo'o i ai nei, ae o le va'a o lo'o i ai nei e silia ma le 20 tausaga o le tele o va'a e tusa ma le 7.64%.O le mea lea, e le fa'asalaina o le a fa'aauau pea ona fa'alautele le va o sapalai tele pe a mae'a le tausaga fou.E talitonu lautele i le alamanuia o le 2023 o loʻo tumau pea le soifua maloloina mo le tuʻuina atu ma le manaʻoga faʻatulagaina o vaʻa tele.


Taimi meli: Sep-16-2022