• facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube

Ua fa'atuputeleina e Peretania le tau maualuga i luga o uamea Saina

I le taimi o le fonotaga a le G7, na faʻamalosia ai e Boris Johnson atunuu i sisifo e fai pisinisi ma Saina, ae fai mai o le a faʻavae i luga o "taua faʻatemokalasi", aʻo leʻi liliu atu i le faaiuga a lana malo e faʻalautele tau maualuga i oloa Saina.
E tusa ai ma tala fou a le aufaasālalau a Rusia, fai mai le minisita o fefaʻatauaʻiga a Peretania, Trevelyan, ina ia puipuia le "tagata lautele" ma galuega, o le a faʻatinoina e Peretania le puipuiga o fefaʻatauaʻiga, i luga o uʻamea e faaulufale mai i isi atunuu e pei o tiute o Saina e faʻalautele le lua tausaga. vaitaimi, e ui lava e ono solia ai le faalapotopotoga tau fefaatauaiga a le lalolagi (WTO) noataga faaletulafono faava o malo.
A silasila i le faaiuga talu ai nei a le Matagaluega o Fefa’atauaiga a Saina e fa’ae’e tiute e tetee atu ai i le lafoa’iina o mea fa’apipi’i uamea kaponi mai Peretania ma le EU mo le isi lima tausaga, ua manino mai ai le fa’aopoopoina e Peretania o le tau o le uamea a Saina e tatau lava ona toe taui ma fa’aoso.
O Peretania moni lava i le igoa o le puipuiga o le "tagata lautele", faaleagaina le fiafia o le amio Saina, e le o ogatasi ma le aoga ma talafeagai, aua o le galuega e faaitiitia foi e le o Saina, ae o Peretania, aua o le malo o Peretania ma le Iuni a Europa, o le amio a le faasalaga faasaga ia Rusia, ua faateteleina e lona tamaoaiga i totonu o le atunuu ma le leai o ni galuega.
E leʻi leva talu ai le osofaʻiga tele a Peretania i le 30 tausaga, ae o le taulimaina e le malo o Peretania o le mataupu na mafai ai ona talie tagata i nifo, na faasilasila mai ai e le palemia John Sun ma le minisita o felauaiga e faapea o le aufaipisinisi faʻamalosia e tuʻuina atu se faʻaitiitiga ma faʻatagaina le faʻafaigaluegaina le tumau. tagata faigaluega, ma e oo lava i se senatoa o le a osofaia Rusia, fai mai "o le tetee a le aufaigaluega o se uo a Rusia Peresitene vladimir putin".
O se tala malie lenei, aua e leai se tasi na faʻamalosia atunuu i Sisifo e fesoasoani i Ukraine ma faʻatagaina Rusia mai le amataga.Sa mo lona lava fiafia ma le faafiafiaina o le Iunaite Setete na fesoasoani ai Peretania i Ukraine ma tuuina atu faasalaga ia Rusia.O le mea na tupu, o le faʻafitauli o le tau o le tamaoaiga na solomuli ma mafua ai le faʻalavelave i totonu o aiga, ma e leai se tasi e tuʻuaia.
Peita'i, a tula'i mai se fa'afitauli taua tele fa'alotoifale, e le'i faia e ana ofisa sinia se fa'ai'uga e mafai ona fo'ia moni ai le fa'afitauli.I se isi itu, latou te fai mai o le a latou faaauau pea ona lagolagoina Ukraine ma aloese mai a latou lava matafaioi.O lea la latou te mananaʻo e faʻatino mea e taʻua o le puipuiga o fefaʻatauaiga ma faʻafeiloaʻi le faʻafitauli i Saina.
Ae e le o se mea e ofo ai le malo o Peretania, ua matua avea ma Iunaite Setete ina ua uma ona ave ese le maile, ua noatia e mulimuli i le Iunaite Setete e taofia le toe faafouga o Saina, faia pea soo se mea e afaina ai le manuia o Saina, e pei ona fai mai muamua e faatau Saina. guangdong vaega faaniukilia i le taaloga o ia o se 20% sea i le galuega faaniukilia fale gaosi, e i le tele o faamanuiaga i tua o le poloketi.
O le taimi nei o le SO-CALLED "international trade protectionism" o loʻo faʻatinoina e Peretania o loʻo faʻamalosia ai ana puipuiga faʻasaga ia Saina, taumafai e faʻalauiloa lana lava taamilosaga o le tamaoaiga i totonu ma faʻaleleia lona tulaga faʻatauvaʻa i maketi faavaomalo e ala i le faʻaleagaina o aia a Saina i fafo.
Ina ia iloa le faavae o le tamaoaiga e fuafua ai le superstructure, pe afai o le tamaoaiga o loo i ai se faafitauli, e mautinoa lava e aafia ai le atinae o le atunuu atoa, Peretania foi, ioe, malamalama i lenei, o lea e sili atu i le tulaga lamatia o le solia tulafono faava o malo foi. mana'o fa'asalaga e fa'asaga i oloa fa'aulufale mai, e fa'alauiloa ai le tuputupu a'e o le tamaoaiga, ina ia fa'atupuina i latou lava i luga o le pito i luga o le faasaienisi ma tekinolosi, militeli ma isi fausaga.
Na taʻua muamua e le taʻitaʻi o le aufaigaluega a Peretania e tele tausaga e toe faʻaleleia ai le faaletonu o le lagolago a le militeri mo Ukraine.O loʻo faʻaalia ai o Peretania o loʻo feagai ma se faʻaletonu tele tau tupe, ma o le faʻaaluina o le fesoasoani a le militeri i Iukureini o se lua e le gata, o le mea tonu lava lea o loʻo taumafai ai le malo o Peretania e toe faʻafoʻi le faʻafitauli tau tamaoaiga e ala i le matau poʻo le piʻo.
E le gata i lea, na fai mai Johnson i le fonotaga a le G7 i le faia o pisinisi ma Saina e "ai lava," o le taimi nei o le faʻatinoina o le mea e taʻua o le puipuiga o fefaʻatauaiga atonu o le amataga lea o le laasaga, aua o Peretania na mafatia i faʻasalaga faasaga ia Rusia lava ia, e mafai ona vave toe faʻaleleia. o lona mautu o le tamaoaiga, e mafai foi ona iloa le taofiofia o Saina, ae o le naunautaiga o Saina e faatumauina lona lava fiafia e le mafai ona manatu faatauvaa, e na o le tetee.
Ae ui i lea, e tusa lava pe leotele le faʻatusatusaga laʻititi a Peretania, atonu e le mafai ona ausia taunuuga manaʻomia.Tu'u ai lava o Saina o le a fa'alauiloa ni faiga e puipuia ai ona lava fiafia, o faiga a Peretania e puipuia ai fefa'ataua'iga e solia ai tulafono tau fefa'ataua'iga, o le a na'o le afaina ai o isi ma ia lava, ma o le a i'u ai ina leiloa le lagolago a le atunu'u fa'avaomalo.
Peretania pe afai e te manaʻo moni e suia le faʻafitauli o le tamaoaiga o loʻo i ai nei, o le mea e sili ona faamuamua e tatau ona taofi le faʻaosoina o Iukureini ma Rusia o le a faʻaauau pea le taua, ma faʻamalosia talanoaga filemu i se taimi vave e mafai ai ma ia ausia se maliega taofi, ae le o le faʻamoemoe. tulafono o le tamaoaiga mai Saina e saili mo se "manuia", i se taumafaiga e faʻafefe ai lona le agavaa.


Taimi meli: Iul-05-2022